تاريخ انتشار : 1399/03/10 - 14:02
كد :29
تفاوت پالت پلاستیکی و پالت چوبی
در این مقاله تفاوت بین پالت چوبی و پلاستیکی و همچنین مزایا و معایب آنها را بررسی خواهیم کرد.
تفاوت پالت پلاستیکی و پالت چوبی بالا می باشد و تولید پالت پلاستیکی به دلیل وجود برخی محدودیت ها در پالت های چوبی شروع شد و شما می توانید با توجه به نوع نیاز خود انواع پالت های پلاستیکی را در تنوعی بالا استاندارد های عالی خریداری نمایید .
پالت پلاستیکی دارای طول عمر بسیار بالاتری می باشد و به همین دلیل قیمت مقرون به صرفه ای دارد و شما می توانید از این پالت ها در محیط های مرطوب و سرد استفاده ای عالی داشته باشید و به راحتی انواع مواد غذایی بهداشتی را به وسیله ی این پالت ها حمل و نگهداری نمایید و با این وجود هنوز هم از پالت چوبی استفاده ای گسترده شده ، زیرا این پالت ها قیمتی بسیر ارزان تر از سایر پالت ها داشته و به راحتی در صورت خرابی امکان تعمیر شدن را دارا می باشند .
برای مشاهده ی محصولات بیشتر در تنوع بالا و استاندارد های جهانی می توانید به صفحه ی محصولات آذرپالت مراجعه نمایید .
پالت پلاستیکی
پالت پلاستیکی عمدتا از مواد بازیافتی تولید میشود که این منجر به ارزان تر بودن این نوع پالت نسبت به نمونه های چوبی آن می باشد. هر چند مقاومت این نوع پالت برای بارهای سنگین از معایب آن محسوب میشود اما مقاومت آن در مقابل فرسایش و کپک مزیت عمده ای شمرده میشود.
پالت پلاستیکی سبک و بهداشتی بوده و تحمل وزن بالایی را دارد. طراحی و ساخت اینگونه پالتها به گونهای است که علاوه بر زیبا بودن، میتوانند به شما در دسته بندی کمک زیادی کنند. این پالتها در رنگهای متفاوتی ساخته میشوند و شما میتوانید از آنها در نشانه گذاری نیز استفاده کنید.
مقاومت در مقابل نفوذ مواد آلی و شیمیایی:
ساخت پالت پلاستیکی به این دلیل که از مواد پلی اتیلن سنگین انجام گرفته است در مقابل مواد شیمیایی از خود مقاومت نشان میدهد و این مواد قادر به نفوذ در آن نیستند. اما پالت چوبی با سرعت بیشتری از بین میرود.
کاربرد پالت پلاستیکی
به دلیل ضدعفونی شدن پالتهای پلاستیکی و عدم نفوذ حشرات و جوندگان، این پالتها در صنایع غذایی کاربرد ویژهای داشته و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. از این پالتها بیشتر در شهرهای شمالی و جنوبی کشور و مناطقی که رطوبت زیادی وجود دارد استفاده میشود، زیرا پالتهای پلاستیکی مشکل پوسیدگی و زنگ زدگی ندارند. از جمله مکانهایی که پالتهای پلاستیکی در آنها استفاده میشود عبارتند از:
- سردخانه ها
- صنایع غذایی
- صنایع آرایشی و بهداشتی
- اسکلهها و محلهای بارگیری
- تهیه و تولید و عرضه کالاهای کاغذی
- انبارهای نگهداری مواد غذایی و کالا
جابجایی پالت پلاستیکی
برای اینکه بتوان عمر پالت پلاستیکی را تخمین زد باید به تعداد جابجایی های آن توجه کرد. در واقع هرچقدر جابجایی پالت کمتر باشد عمر آن بیشتر است و بالعکس هرچقدر جابجایی یک پالت بیشتر باشد عمر آن کمتر است.
مهمترین عامل خرابی پالت پلاستیکی
بیشترین صدمهای که باعث خراب شدن پالت میشود استفاده و جابجایی نادرست آن است. به همین دلیلی اگر به درستی از پالت استفاده شود میتوان تعداد سفرهای بلند مدت آن را به ۴۰ سفر افزایش داد. به طور کلی اگر پالت دائما در سفر باشد حدود ۳ تا ۵ سال عمر میکند ولی اگر در یک جا ثابت باشد عمر طولانی تری خواهد داشت
پالت چوبی
پالت چوبی آذر پالت انواع گوناگونی دارد و یکی از دلایل این تنوع زیاد تفاوت در جنس و طراحی می باشد که باعث تفاوت در مقاوت و استحکام آن ها می گردد. در دنیای امروز ، بالا بردن سرعت در بسته بندی و امنیت حمل و نقل ، یکی از نیازهای اساسی کارخانجات و شرکت ها می باشد، همین امر باعث استفاده روز افزون این اصناف از پالت چوبی در انبارها و دیگر بخش هایشان میشود. شاید متنوع ترین نوع پالتی که در بازار موجود باشد پالت یورو باشد. تحمل وزن بالا ،ابعاد استاندارد، مهر گند زدایی و البته دست دو بودن از مشخصه های عمده این نوع پالت میباشد. ابعاد رایج پالت چوبی ۱۲۰*۸۰ ، ۱۱۰*۱۱۰ ، و ۱۰۰ *۱۰۰ میباشد.
مزایای پالت چوبی
پالت چوبی قابلیت بازیافت و تعمیر دارد و نیز از طرف دیگر کم هزینه تر است و در مقایسه با پالت پلاستیکی میتواند وزن بیشتری را تحمل کند. ولی در آن معایبی نیز دیده میشود از قبیل: خراب شدن در برابر رطوبت، داشتن تراشه، درصد کوچکی خطای ساخت. در کنار اینها اتصلات (میخ، پیچ و غیره) در آنها استفاده میشود که احتمال این وجود دارد به بارهایی که با آنها جابجا میشوند آسیب وارد کنند.
وزن کالا بر روی پالت ها
پالتهای پلاستیکی اصولا برای حمل و نقل بارهای زیر ۷۰۰ کیلوگرم به کار گرفته میشوند. پالت های چوبی نیز قادر به تحمل وزنی بین ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلوگرم هستند.
انواع پالت در محیط های کاری مختلف
انواع پلاستیکی پالت ها در برابر رطوبت و تغییرات دمایی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند ولی از طرف دیگر اگر بشکنند و یا خراب شوند دیگر قابل تعمیر نیستند. ساخت آنها از مواد نفتی صورت میگیرد و برای بازیافت و تعمیر بایستی ذوب شوند. اما ساخت پالتهای چوبی از مواد طبیعی انجام میشود و به دنبال صدمه دیدن به سهولت تعمیر میشوند.
از پالت های پلاستیکی اکثرا برای صنایعی که در انبار های حلقه بسته فعالیت دارند استفاده می شود. صنایع دارویی تولیدات نوشیدنی و اتومبیل سازی ها عموماٌ از پالت های پلاستیکی استفاده می کنند.
از جمله مزایای پالت های پلاستیکی نسبت به پالت های چوبی می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
- حفاظت از محیط زیست
- خاصیت ضربه گیری و مقاومت بیشتر
- مقاوم در برابر تغییرات جوی و دما
- استفاده از رنگ بندی های متنوع به منظور تفکیک مواد، حمل و نگهداری
- قابلیت شستشو با انواع شوینده ها
- خوش فرم و زیبا
- عدم نفوذ و تمرکز حشرات و جوندگان
- بارگذاری متناسب با ابعاد متغیر
- قیمت مناسب